Байден у Польщі приєднався до зустрічі очільників МЗС та міністерств оборони України і США

Президент США Джо Байден у Польщі бере участь у переговорах за участю міністра оборони України Олексія Резнікова та міністра закордонних справ Дмитра Кулеби – це його перша особиста зустріч з українськими високопосадовцями після початку війни.

Про це з посиланням на BBC пише “Європейська правда“.

У Білому домі заявили, що Байден “зазирне” на зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена та міністра оборони США Ллойда Остіна з їхніми українськими колегами Кулебою і Резніковим.

Як писала “Новинарня“, Байден перебуває у Польщі з дводенним візитом від п’ятниці, 25 березня.

У суботу він також має зустрітися з президентом Польщі Анджеєм Дудою, а потім виголосити важливу промову про війну Росії проти України.

Як повідомили Кулеба та Резніков після початку зустрічі з американськими колегами, Сполучені штати Америки та Україна започатковують безпековий діалог у форматі 2+2 на рівні керівників зовнішньополітичного та оборонного відомств.

“Вперше ми проводимо зустріч у форматі 2+2. Обговорюємо поточні питання та співпрацю в політичних та оборонних напрямках між США та України”, – зазначив міністр оборони Олексій Резніков, додавши, що розраховує згодом представити подробиці переговорів.

Читайте також:
Ми бачили таке хіба що у фільмах жахів, – Байден у Жешуві про Маріуполь

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 31 – 26.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна