У СІЗО Сімферополя звільнили місце для захоплених в Україні, – ЗМІ

У СІЗО в окупованому Криму звільняють місце для ув’язнених з областей материкової України, які після 24 лютого захопили російські війська.

Про це повідомляє видання “Крим.Реалії” з посиланням на засудженого в Криму політв’язня Владислава Єсипенка, який перебуває в слідчому ізоляторі Сімферополя.

За словами адвоката Миколи Полозова, з Єсипенком вдалося поспілкуватися фігурантам справи про “диверсію на газопроводі” Наріману Джелялу та братам Асану й Азізу Ахтемовим, які утримуються в тому ж СІЗО.

“За словами Владислава, на “монастирі” (корпус СІЗО, де утримуються жінки) звільняють цілий поверх від ув’язнених, переводячи їх до інших камер та ущільнюючи, для надходження нових ув’язнених із тимчасово окупованих територій України, зокрема Херсонської, Запорізької та Донецької областей”, – розповів Полозов.

Єсипенко також повідомив, що українського в’язня Костянтина Ширінга, засудженого за “шпигунство”, вивезли із СІЗО на етап. Наразі невідомо, де саме його утримуватимуть.

Читайте також:
Росіяни звільнили з полону журналістку “Громадського” Рощину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна