Росіяни звільнили з полону журналістку “Громадського” Рощину

Російські окупанти звільнили з полону журналістку “Громадського” Вікторію Рощину, яка була викрадена в Запорізькій області. Як повідомляє видання, зараз вона їде до Запоріжжя, де зустрінеться з рідними.

Про звільнення журналістки стало відомо вдень 22 березня.

“Кілька годин тому проросійські ЗМІ та Telegram-канали стали поширювати відео, в якому Вікторія Рощина заперечує свої претензії до російських служб, які тримали її в полоні, й каже, що ті врятували їй життя. Цей запис, який став умовою звільнення, журналістка записала під тиском російських силовиків”, – зазначає “Громадське”.

Передісторія

Журналістка “Громадського” Вікторія Рощина знімала відео та писала статті з гарячих точок на сході та півдні України. Вона припинила виходити на зв’язок із 12 березня.

11 березня Hromadske опублікувало текст Рощиної, в якому вона розповідала про те, як живе тимчасово окупований Енергодар.
Потім журналістка готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях, планувала поїхати аж до заблокованого РФ Маріуполя.

16 березня стало відомо, що Вікторію затримали, ймовірно, силовики ФСБ РФ. За даними свідків, на той момент журналістка перебувала у тимчасово окупованому Бердянську.

Читайте також:
На лінії фронту під Києвом зник журналіст Макс Левін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна