128-ма бригада взяла в полон російського підполковника в трусах ЗСУ

128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада взяла в полон високопоставленого штабіста 58-ї російської армії.

Про це пресслужба бригади повідомила у вівторок, 22 березня.

“У ході бойової сутички з росармією штурмовики 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади взяли в полон начальника групи інформаційно-психологічної протидії військової частини 47084 російської армії… ” – йдеться у повідомленні.

Бригада також оприлюднила його персональні дані:
Кошель Александр Олегович, 5 квітня 1982 року народження, особистий номер Ф-905994, військове звання – підполковник. Постійне місце дислокації в/ч 47084 – м. Владикавказ у республіці Північна Осетія–Аланія.

“Одразу після взяття Кошеля в полон росіяни кинули значні сили, намагаючись його визволити. У тому числі підняли авіацію, яка завдала вогневого удару по наших штурмовиках. Однак ніхто внаслідок ворожого вогню не постраждав, полоненого доставили в безпечне тилове місце. Під час особистого огляду бійці 128-ї бригади з подивом виявили, що підполковник Кошель носить спідню білизну й шкарпетки з позначками «Збройні сили України».Промовистий доказ, що штабісти росармії визнають – навіть труси й шкарпетки ЗСУ кращі за спідню білизну перехваленої «другої армії світу», – кажуть в бригаді. 




Відчайдушні спроби ворога визволити полоненого зрозумілі – Кошель був на прямому зв’язку з командуючим 58-ї армії РФ Михайлом Зуськом, котрому особисто робив щоденні доповіді. До речі, сам Зусько родом із України – з невеличкого села Ветли Камінь-Каширського району Волинської області. Зараз він воює проти України, але геть невдало.

“58-ма армія РФ намагалася просунутися вглиб нашої території на Миколаївському напрямку і півтора тижні тому була вщент розбита Збройними силами України (у тому числі підрозділами 128-ї бригади). Після цього Зуська неформально «охрестили» найбездарнішим російським генералом”, – додали в 128-й бригаді.

Зараз полонений Кошель дає покази нашим контррозвідникам.

Читайте також:
Воїни 128 огшбр взяли у полон групу окупантів

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 27 – 22.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна