Заступник командувача Чорноморського флоту РФ Андрій Палій – теж “200-й”

доповнено

Українські сили оборони ліквідували  заступника командувача Чорноморського фоту РФ з військово-політичної роботи, капітана 1 рангу Андрія Палія.

Про це повідомляють військові канали України з посиланням на допис 19 березня російського бізнесмена Костянтина Царенка з Криму.

Царенко написав у соцмережі, що Андрій Палій загинув цього дня, “захищаючи нашу країну (Росію) на її “дальніх рубежах”.

20 березня так звана “сенаторка від Севастополя” Катерина Алтабаєва підтвердила, що Андрій Миколайович Палій був убитий “в боях за визволення Маріуполя”.

 

Досьє

Андрій Палій входить до бази центру “Миротворець”. За інформацією у профайлі, він народився в Києві. Щонайменше з 2000-х років мав громадянство України.

Був заступником начальника Чорноморського вищого училища (захоплена росіянами Академія ВМС у Севастополі) з роботи з особистим складом. У 2008 році брав участь у російсько-грузинській війні.

У 2011 році був начальником відділу по роботі з особовим складом ЧФ Росії.

Як інформує ТСН, під час окупації Криму 2014 року Палій був зв’язковим Чорноморського флоту Росії із бойовиками так званої “самооборони Криму” – фактично через нього загарбники спускали команди місцевим колаборантам.

У 2021 році Палій уже фігурував у ЗМІ як заступник командувача Чорноморського флоту з військово-політичної роботи.

Читайте також:
На аеродромі в Чорнобаївці ЗСУ знищили командувача 8-ї армії ЗС Росії, – ОП

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна