Наслідки ракетного удару рашистів по казармі бригади морпіхів у Миколаєві: десятки жертв, завали ще розбирають

уточнено

Як стало відомо, вранці у п’ятницю, 18 березня, російські окупанти завдали ракетного удару по казармі в пункті постійної дислокації  бригади морської піхоти ВМС ЗСУ в Миколаєві. Попередньо відомо про кілька десятків загиблих, кількість жертв зростає.

Інформацію про удар російських військ уранці 19 березня підтвердив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

“Учора орки підло вдарили ракетою по наших солдатах, що спали. Ще триває рятувальна операція досі”, – сказав Кім у відеозверненні.

Він зазначив, що не хоче говорити про кількість загиблих, адже чекає офіційних даних від ЗСУ.

Уночі таку інформацію підтвердив міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич під час прямого ефіру місцевої телекомпанії МАРТ.

Зі слів мера, про атаку не встигли попередити, адже вона відбулася з близької відстані з території Херсонщини.

“У нас не було повітряної тривоги, бо нас атакували з Херсонщини, і ми просто не встигли запустити систему оповіщення. Бомбардування відбувається швидше, ніж ми пеленгуємо та запускаємо систему”, – зазначив Сенкевич.

Він уточнив, що коли ракетний удар по Миколаївщині йде з анексованого Криму, то включити систему оповіщення і попередити містян час є. А в цьому випадку система не встигла спрацювати.

Щодо самого обстрілу, Сенкевич спочатку підтвердив, що атакували 79 одшбр.

“Окупанти атакували казарму, проте деякі об’єкти були порожніми, а декого зачепило. Більшої інформації я вам не дам, тому що це інформація військова, і я не можу нею з вами поділитися”, – додав міський голова.

За уточненою інформацію, удар був завданий по казармі 137-го окремого батальйону морської піхоти 35 обрмп ВМС ЗСУ.

Ще раніше, ввечері п’ятниці, радник міністра внутрішніх справ, а нині активний блогер Антон Геращенко поширив фото з репортажу журналістів шведської газети Expressen, які були присутні на завалах казарм 79 одшбр у Миколаєві. Він вказав, що, зі слів журналістів, загинуло щонайменше 40 людей.

Текстовий і фоторепортаж у шведській газеті був оприлюднений ще вдень 18 березня. У статті йшлося про проміжне число близько 30-40 загиблих.

Фотогалерея з Expressen:

Експрессен - авіаудар по 79 одшбр Миколаїв_2 Експрессен - авіаудар по 79 одшбр Миколаїв_18.03 (3) Експрессен - авіаудар по 79 одшбр Миколаїв_18.03 (4) Експрессен - авіаудар по 79 одшбр Миколаїв_3 Експрессен - авіаудар по 79 одшбр Миколаїв_18.03 (2) Експрессен - авіаудар по 79 одшбр Миколаїв_1
<
>
Наслідки російського обстрілу по казармі 36 обрмп в місті Миколаїв, березень 2022. Фото: Експрессен

“О шостій годині ранку в п’ятницю місто будять слабкий гул і вибухи… Два російські винищувачі скинули щось схоже на п’ять бомб на казарми військового об’єкта в районі Соляні”, – сказано в статті Магнуса Фалькехеда (фото –  Ніклас Хаммарстрьом).

На світлинах під руїнами будівлі видно кінцівки людей у верхньому одязі, військовому камуфляжі.

При цьому кількох військовослужбовців вдалося врятувати живих. Зокрема, одного солдата у спідній білизні дістали з-під завалу взагалі неушкодженого.

Фото: Expressen

Завали продовжують розбирати.

Представники бригади та вищі структури ЗСУ наразі не коментують наслідки авіаударів по ППД 79-ї бригади.

За деякими повідомленнями журналістів із соцмереж, число жертв може помітно зрости.

Представники ЗС України так само не коментували подібні випадки, коли внаслідок нічних ракетних ударів рашистів було багато загиблих у розташуваннях військових ЗСУ в Охтирці, на Яворівському полігоні, під Рівним.

Читайте також:
У Миколаєві над житловим сектором збили російський “Калібр”

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 24 – 19.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна