Укрзалізниця починає націоналізацію російських вагонів в Україні

“Укрзалізниця” розпочинає процедуру націоналізації російських вагонів, які перебувають в Україні.

Про це вранці у вівторок, 15 березня, повідомив голова правління компанії Олександр Камишін у телеграмі.

“Близько 15 тисяч російських вагонів стоять на коліях України. Вони належать 250 компаніям. Їх націоналізація стала можливою після підписання президентом України Закону «Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності РФ”, – сказав Камишін.

За його словами, на першому етапі націоналізації складається перелік власників вагонів, в яких серед засновників є РФ.

“Далі буде Кабмін, РНБО, указ президента та ще один закон України. Процедура займе час, тож починаємо вже. Визначення, хто з власників вагонів має в капіталі частку РФ, теж задача нешвидка. Але маємо час, маємо натхнення”, – зазначив керівник “УЗ”.

Серед російських компаній-власників вагонів вказується “ВЕБ-Лізинг”, “ВТБ-Лізинг”, “Газпромтранс”, “ГТЛК”, “Сбербанк Лізинг”.

“Тепер вагони Росії працюватимуть на економіку України. Вони «Укрзалізниці» стануть у пригоді, адже ми напрацьовуємо нові логістичні маршрути до Європи, які допоможуть відновити вантажну роботу. Українських вагонів у Росії всього 482″, – кажуть в компанії.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 20 – 15.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна