МОУ почало використовувати технологію розпізнавання облич Clearview AI, – ЗМІ

Міністерство оборони України в суботу почало використовувати систему розпізнавання облич американської компанії Clearview AI, яка має доступ до бази з 10 млрд фото, 2 з яких – з мережі “ВКонтакте”.

Про це пише видання Reuters із посиланням на директора компанії Хоан Тон-Тхата.

Американський стартап запропонував встановити особи російських нападників, боротися з дезінформацією та ідентифікувати загиблих.

Україна отримала безкоштовний доступ до потужної пошукової системи Clearview AI з розпізнавання облич, що дає можливість, серед іншого, перевіряти людей на контрольно-пропускних пунктах, – додав Лі Волоскі, радник Clearview і колишній дипломат при президентах США Бараку Обамі та Джо Байдену.

Після того, як Росія вторглася в Україну, виконавчий директор Clearview Хоан Тон-Тхат надіслав Києву лист із пропозицією допомоги.

Clearview заявив, що не пропонував цю технологію Росії, яка називає свої дії в Україні “спецоперацією”.

Міністерство оборони України поки що не відповіло виданню на запити про коментар.

Читайте також:
Дуже їх багато: уряд створив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими росіянами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна