На Луганщині в боях з окупантами загинув полковник Валерій Гудзь, народний герой України

На Луганщині в боях із російськими окупантами загинув полковник Валерій Гудзь, колишній комбриг 24 омбр.

Загибель офіцера підтвердив фонд “Повернись живим”.

“Вчора, 12 березня, Валерій Федорович Гудзь загинув на Луганщині. Він не мав би там бути, але вирішив воювати: взяв на себе командування підрозділом і, як справжній герой, прийняв бій”, – ідеться в повідомленні.

“Попри позивний «79», його часто називали Федорович. Полковник Валерій Гудзь з 2014-го пройшов шлях від командира взводу до комбата і командира бригади. Коли у 2020-му його підвищували/переводили з 24-ї бригади, ми особисто бачили сльози офіцерів. Тому що служити з Федоровичем, просто знати його і бути поруч було честю”, – зазначили у фонді.

“Пане полковнику, честь! Рідний Бориспіль і вся Україна буде мстити за вас, поки ми живі!” – додали волонтери.

Як відомо, 51-річний Валерій Гудзь отримав орден Богдана Хмельницького III ступеня (26 лютого 2015) та громадську відзнаку “Народний герой України” (2 квітня 2017).

Із 2014 року Гудзь пройшов бої в секторі “Д” на кордоні з Росією, був під вогнем російських “градів”, воював у Луганській області (Червонопартизанськ), у районі Волновахи (2014-2016), в районі Авдіївки (2017). Був поранений 28 серпня 2014 року під час бою за Старобешеве Донецької області. Брав участь у боях під Петрівським, Білою Кам’янкою і Новоласпою. Під його керівництвом розроблялися і проводились також операції по взяттю під контроль ЗСУ териконів довкола Докучаєвська, захопленню панівних висот в степах Приазов’я, протидії танковим атакам під Авдіївкою та ін. Маючи командирський талант та значний бойовий досвід, своїми рішеннями неодноразово рятував життя солдат.

У вересні 2014 року Валерій Гудзь був призначений командиром 3-го батальйону 72 омбр, на початку 2015-го отримав чергове військове звання “підполковник”, у липні 2015 року призначений на посаду заступника командира бригади. З грудня 2017 року до 2020-го – командир 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила.

Як відомо, зараз підрозділи “королівської” бригади героїчно виконують бойові завдання в Луганській області.

Читайте також:
Луганщина: 24 омбр в паузі між виснажливими боями. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.