Мелітопольській колаборантці Данильченко оголосили підозру, – ОГП

Депутатка міської ради Мелітополя від партії “Опозиційний блок” Галині Данильченко повідомили про підозру за спробу організації окупаційної влади в Мелітополі.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України удень у неділю, 13 березня.

Підозра оголошена за фактом державної зради – ч. 1 ст. 111 КК України.

“За даними слідства, депутатка Мелітопольської міської ради на шкоду державному суверенітетові, територіальній цілісності, недоторканності України та інформаційній безпеці, здійснила перехід на бік ворога в умовах воєнного стану”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вона, отримавши завдання від представників РФ, оголосила себе “в.о. Мелітопольського міського голови” та вчиняла дії щодо організації та впорядкування окупаційної влади на території Мелітополя і Мелітопольського району. Жінка закликала громадян України до підтримання “нового порядку” та припинення спротиву окупаційній владі.

“Проголосивши про створення невизначеного законодавством України органу – «Комитет народных избранников», підозрювана закликала громадян України до його підтримання та припинення супротиву мешканців міста окупаційній владі”, – зазначили в ОГП.

Як інформувала “Новинарня“, Галина Данильченко – людина колишнього нардепа-“регіонала” Євгена Балицького, який тепер представляє партію “Опозиційний блок” та є депутатом Запорізької облради.
2015 року Данильченко обрали депутаткою міськради Мелітополя від “Опоблоку”, також вона отримала пост секретаря міськради. 2020 року вона знову стала депутатом міськради від тієї ж партії.

Законного міського голову Івана Федорова викрали в окупованому Мелітополі 11 березня через його проукраїнську позицію. 12 березня президент України Володимир Зеленський повідомив, що мелітопольський мер живий, але його утримують і катують за те, що він не хоче сказати, що радий бачити російську владу. Замість нього російські окупанти спробували поставити на чолі міста Галину Данильченко, яка закликала людей не чинити опір, а місцевих депутатів – входити до т.зв. “комітету народних обранців”.

Натомість депутати міської ради Мелітополя закликали звільнити з полону міського голову Івана Федорова та притягти Данильченко до кримінальної відповідальності за держзраду.

Тим часом у Мелітополі продовжуються масові мітинги із протестом проти окупації міста та з вимогами звільнити мера.

Читайте також:
У Мелітополі люди вийшли на мітинг: вимагають від окупантів відпустити мера. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна