Британський військовик: Путіна потрібно вбити, як бен Ладена

Відомий британський військовик полковник Річард Кемп, відомий як командувач операції в Афганістані, заявив, що НАТО має розглянути всі варіанти відсторонення від влади Володимира Путіна, включаючи його вбивство.

Кемпа цитує британське видання The Mirror у публікації 12 березня.

Полковник у відставці вважає, що після вторгнення в Україну російському президентові слід щонайменше висунути звинувачення у воєнних злочинах, заарештувати й судити його або в Росії, або в Міжнародному кримінальному суді. “Але ці варіанти навряд чи коли-небудь відбудуться”.

Кемп зазначив, що хоча вбивство Путіна може бути неприйнятним для багатьох людей, воно може бути єдиним способом покласти край війні та запобігти майбутнім конфліктам.

“Адже його життя не має більшої цінності, ніж життя тисяч людей, яких він уже вбив в Україні

та в інших місцях, і може вбити в майбутньому. Він “верховний головнокомандувач” російських військ, який наказав розпочати незаконну агресивну війну та є законною мішенню”, – зазначив Річард Кемп.

62-річний офіцер нагадав, що британський уряд планував убивство Адольфа Гітлера під час Другої світової війни, і якби фюрер був усунутий, а не умиротворений наприкінці 1930-х років, не сталося б Другої світової війни, внаслідок якої загинуло 70 мільйонів людей.

Усама бен Ладен, глава “Ісламської держави” Абу Бакр аль-Багдаді та командувач іранського Корпусу вартових ісламської революції Касем Сулеймані – всі вони становили пряму загрозу Заходу. Усіх їх було вбито, щоб протистояти цим загрозам. Путін становить постійну та смертельну загрозу, яка залишатиметься, доки він перебуває при владі”, – сказав Кемп.

“Нашим пріоритетом має бути допомога у його усуненні. Якщо на путінських олігархів буде достатній тиск, це може призвести до двірцевого перевороту”, – зазначив офіцер.

Хто він

 

Річард Кемп. Фото: Corbis via Getty Images

Полковник Річард Джастін Кемп (нар. 1959 року) — офіцер британської армії у відставці, командор Ордену Британської імперії.

На військові службі перебував із 1977-го по 2006 рік. Був командиром піхотного батальйону. Серед його завдань було командування операцією “Фінгал” в Афганістані в липні-листопаді 2003 року, робота в Об’єднаному комітеті розвідки та COBR (Cabinet Office Briefing Rooms).

Виконував завдання в Північній Ірландії (Operation Banner), під час війни в Перській затоці, в Боснії, Афганістані, Іраку.

Річард Кемп у 2003 році в Афганістані. Фото: Stuart Bingham

Контекст

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що “усунення” Путіна саме по собі здатне зупинити напад Росії на Україну, однак це не відновить безпекову систему.

Про це він заявив 12 березня у дискусії в рамках заходу Renew Democracy Initiative у США.

Кулеба заявив, що вважає початок війни проти України особистим рішенням керівника держави-агресора.

“Я вважаю, що усунення Путіна буде достатньою для того, щоби зупинити війну, однак відновлення миру та безпеки в Євроатлантичному просторі потребуватиме не лише усунення Путіна, але також депутінізації Росії”, – сказав український міністр.

Кулеба підкреслив, на Росію чекає радикальна зміна після її поразки у війні проти України. “Путін – це не лише особа, це система. Росія має бути депутінізована”, – додав міністр.

Читайте також:
Зеленський помітив сигнали РФ щодо переговорів і кличе Путіна до Єрусалима

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна