Шольц і Макрон поговорили з Путіним про негайне припинення вогню в Україні. Деталей не розголошують

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Франції Емманюель Макрон у суботу, 12 березня, провели спільну телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним і закликали його до “негайного припинення вогню в Україні й дипломатичного вирішення конфлікту”.

Як повідомили в офісі канцлера ФРН, розмова тривала 75 хвилин, інформує “Радіо Свобода“.

“Переговори є частиною міжнародних зусиль із припинення війни в Україні. Під час 75-хвилинної розмови канцлер і президент Франції закликали до негайного припинення вогню в Україні й дипломатичного вирішення конфлікту”, – зазначили в офісі Шольца

При цьому подробиць спілкування з Путіним не повідомляють – мовляв, сторони вирішили “не розголошувати подальший зміст розмови“.

Перед тим, як телефонувати агресору, французький та німецький лідери поговорили з президентом України Володимиром Зеленським.

“Провів розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцем та президентом Франції Еммануелем Макроном. Говорив про протидію агресору, злочини РФ проти мирних жителів. Прошу партнерів допомогти звільненню полоненого мера Мелітополя. Обговорив також перспективу мирних переговорів. Маємо спільно зупинити агресора”, — написав про цю розмову Зеленський.

На сайті німецького уряду зазначається, що Шольц поговорив із президентом Зеленським: “дізнався його оцінку ситуації, що склалася; сторони домовилися підтримувати зв’язок”.

Читайте також:
Макрона обурив цинізм Путіна щодо “зелених коридорів” до РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна