Обличчя зради: колаборантів Мелітополя очолила депутатка з “Опоблоку” Галина Данильченко

В окупованому Росією місті Мелітополь Запорізької області, де напередодні загарбники викрали міського голову Івана Федорова, з’явилася колабораційна “в.о. мера”. Це депутатка міськради Галина Данильченко, яка представляє фракцію “Опозиційний блок”.

Як інформують місцеві ЗМІ, 12 березня Данильченко звернулася до мелітопольців, її представили як “виконувача обов’язків міського голови”.

Данильченко звернулася до мелітопольців та мешканців районі “якомога швидше почати жити по-новому”. За її словами, місцева влада для цього має підлаштуватися “під нову дійсність”. Колаборантка запросила депутатів до співпраці з окупантами, анонсувавши створення так званого “комітету народних обранців”.

На іншому відео Галина Данильченко подякувала главі Чечні Рамзану Кадирову за надіслану “гуманітарну допомогу”.

Довідка

Як відомо, раніше Галина Данильченко складала присягу Україні. Тепер вона зрадила її.

Вона відома як керівник ТОВ “Мелітопольський завод підшипників ковзання” (кінцевими власниками підприємства, згідно з даними YouControl, є Балицький Олександр Євгенович та Балицький Віталій Броніславович).

У часи VIII скликання Верховної Ради Данильченко працювала помічником проросійського народного депутата Євгена Балицького (“Опоблок”, екс-Партія регіонів). Зараз Балицький – депутат Запорізької облради від від партії “Опозиційний блок” (не плутати з “ОПЗЖ”).

2015 року Данильченко обрали депутатом міськради Мелітополя від “Опоблоку”, також Данильченко отримала пост секретаря міськради. 2020 року вона знову стала депутатом міськради від тієї ж партії.

Як інформувала “Новинарня“, міського голову Івана Федорова викрали в окупованому Мелітополі 11 березня через його проукраїнську позицію. 12 березня президент України Володимир Зеленський повідомив, що мелітопольський мер живий, але його утримують і катують за те, що він не хоче сказати, що радий бачити російську владу.
Тим часом у Мелітополі продовжуються масові мітинги із протестом проти окупації міста, з вимогами звільнити мера.

Читайте також:
У Мелітополі люди вийшли на мітинг: вимагають від окупантів відпустити мера. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна