В МЗС Росії заявили, що “спецоперація” РФ в Україні “не має на меті повалення чинної влади”

У міністерстві закордонних справ Росії вже заявляють, що “спецоперація” РФ не має на меті повалення чинної влади в Україні.

Про це сказала на брифінгу в середу, 9 березня, речниця МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє російський “Інтерфакс“.

“У задачі спеціальної операції в не входять ні окупація України, ні руйнування її державності, ні повалення чинної влади. Вона не спрямована проти мирного населення“, – заявила прессекретарка.

За її словами, “доводиться все це повторювати, виходячи з кількості тієї дезінформації, класичних вкидів, які розробляються західними спецслужбами” (від “Новинарні: тобто розбомблені рашистськими вбивцями українські міста і розстріляні мирні мешканці – це “вкиди” західних спецслужб).

Захарова також висловила “серйозне занепокоєння” методами ведення бойових дій українською стороною. За її словами, в МЗС РФ “прекрасно розуміють”, що в ЗСУ воюють “естремісти й націоналістичні воєнізовані угруповання”.

Окрім того, Захарова заявила, що з проханням про евакуацію в Росію звернулося вже “близько 2 мільйонів громадян України”, а “вже перейшли на російську територію близько 140 тисяч осіб”.

Читайте також:
УКРАЇНЦІ ЧИНИТИМУТЬ ОПІР: чому переговори на умовах Росії – це згода на геноцид

Зеленський пригрозив українським політикам, які шукають “ниточки в Росію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна