Столтенберг застеріг РФ від атак на лінії постачання зброї Україні

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг попередив, що напад Росії на лінії постачання країн-союзників, які підтримують Україну зброєю та боєприпасами, стане небезпечною ескалацією війни.

Про це він сказав у інтерв’ю CBC News, повідомляє “Європейська правда” вдень у середу, 9 березня.

“Союзники допомагають Україні відстоювати своє право на самооборону, яке закріплене у статуті ООН”, – вказав Столтенберг.

Він зазначив, що Росія є агресором, а Україна захищається.

Столтенберг наголосив, якщо РФ здійснить напад на будь-яку країну НАТО чи територію НАТО, це призведе до активації статті 5. Ця стаття Північноатлантичного договору визначає, що напад на одного члена Альянсу є нападом на всі 30 країн-членів.

“Я абсолютно переконаний, що президент Володимир Путін знає про це, і ми усуваємо всі підстави для прорахунків, нерозуміння нашого зобов’язання захищати кожен дюйм території НАТО”, – сказав Столтенберг.

Читайте також:
Зеленський заговорив про охолодження до НАТО. Але літаки просить

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна