Російські окупанти на Миколаївщині обстріляли й пограбували швейцарського журналіста

Російські окупанти у Миколаївській області обстріляли і пограбували швейцарського журналіста.

Про це увечері 6 березня повідомили голова Кіровоградської облдержадміністрації Марія Чорна в телеграмі та Національна поліція у фейсбуці.

“Сьогодні ввечері до лікарні Кропивницького прибув іноземний журналіст Гійом Бріке (Guillaume Briquet), який був обстріляний військовими РФ біля населеного пункту Водяно-Лорине Миколаївської області.

Зі слів журналіста, після перетину ним українського блокпоста, розташованого на заправці «Прем’єра Оїл», він на своєму службовому автомобілі попрямував у південному напрямку. І буквально через декілька хвилин був обстріляний військами окупантів з близької відстані.

При цьому вони достовірно та чітко бачили, що авто використовується пресою, наявні відповідні позначення на автомобілі”, – написала Чорна.

За словами швейцарця, після обстрілу він одразу з’їхав на узбіччя. До нього підійшли військові армії РФ, представилися й обшукали його. Відібрали паспорт, 3000 євро готівкою, особисті речі, шолом, відзнятий на камеру матеріал, ноутбук.

Після цього журналіста відпустили, він сів в авто та поїхав у напрямку Кропивницького задля отримання медичної допомоги.

На блокпосту пораненого зустріли поліцейські Кропивницького, які допомогли чоловіку дістатися до лікувального закладу, де йому було надано медичну допомогу.

Як повідомили в поліції, журналіст має осколкові поранення (від уламків скла під час обстрілу) обличчя і передпліччя.

Читайте також:
Британські журналісти потрапили під обстріл росДРГ піж Києвом. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна