Росія випустила 8 ракет по мирній Вінниці: зруйновано аеропорт, президент знов закликає Захід “закрити небо”

доповнено

Російські загарбники завдали ракетного удару по аеропорту Гавришівка у Вінниці.

Внаслідок вибухів почалася пожежа. На місці працюють служби ДСНС.

Як повідомив у терміновому відеозверненні з цього приводу президент Володимир Зеленський, ворог випустив по місту вісім ракет, аеропорт зруйновано.

“Ракетний удар по мирній Вінниці, яка жодним чином ніколи не загрожувала Росії. Жорсткий, цинічний. Повністю зруйнований аеропорт. Вони продовжують знищувати нашу інфраструктуру, наше життя, яке будували покоління українців”, – наголосив Зеленський.

Він укотре закликав західних лідерів закрити небо над Україною або дати літаки для захисту мирного населення від агресора, який цинічно розстрілює цивільну інфраструктуру.

IMG_20220306_152226_710 Вінниця-аеропорт-удар-1 Вінниця-аеропорт-удар
<
>

“Ми повторюємо кожного дня: закрийте небо над Україною. Закрийте для всіх російських ракет, бойової авіації, для всіх цих терористів. Зробіть гуманітарну повітряну зону. Без ракет, без авіабомб. Ми – люди. І це – ваш гуманітарний обов’язок захищати нас, людей. І ви це можете.

Якщо ви цього не зробите, якщо не дасте хоча б літаки, щоб ми могли самі себе захистити, то можна зробити тільки один висновок: ви також хочете, щоб нас дуже повільно убивали.

Це відповідальність також світових політиків, західних лідерів. Від сьогодні і назавжди”, – сказав президент.

Як повідомило Військове телебачення України, за попередньою інформацією, ракети на Вінницю були випущені з Придністров’я.

ОНОВЛЕНО

Як запевнили в міністерстві оборони Молдови, ракети, що влучили в аеропорт Вінниці, запустили не з території Придністров’я, а з акваторії Чорного моря.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

Представники Молдови переконують, що на території Придністров’я є лише установки залпового вогню “Град” із дальністю стрільби 20 км. Вони вважають, що запуск ракет здійснений з кораблів РФ у Чорному морі. Це відповідає дальності, зокрема, ракет “Іскандер”. Утім, траса запуску ракет по Вінниці справді пролягала над Придністров’ям – територією Молдови, що перебуває під російською окупацією з 1992 року.

А так одна з восьми російських ракет летіла в бік Вінниці:

Читайте також:
Три чверті американців підтримують вимогу “закрити небо” над Україною. Зеленський апелює

ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 11 – 06.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна