На виїзді з Ірпеня окупанти розстріляли цивільних, що евакуювалися; троє загиблих

доповнено

На виїзді з міста Ірпінь під Києвом російські війська відкрили вогонь по цивільних під час їхньої спроби евакуюватися з міста.

Про це вранці в неділю, 6 березня, повідомляє кореспондент “Радіо Свобода”.

Щонайменше троє людей загинули, в тому числі – двоє дітей, ще одна людина в тяжкому стані через поранення.

Вогонь, імовірно, вівся з мінометів. Серед загиблих можуть бути члени однієї родини.

За уточненими даними, міни лягли після розбитого мосту, від якого евакуюються з Ірпеня сотні цивільних.

Відео з місця події:

Органи прокуратури Київської області зареєстрували кримінальне провадження щодо обстрілу збройними силами Російської Федерації цивільного населення за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України).

“6 березня 2022 року військовослужбовці РФ відкрили вогонь по цивільним особам, які знаходилися на виїзді з міста Ірпінь. У той час мирні мешканці намагалися покинути населений пункт, який знаходиться під постійним обстрілом бойовиків.
Смертельне поранення отримали троє осіб, серед яких дві дитини. Кількість постраждалих уточнюється”, – йдеться в повідомленні Київської обласної прокуратури.

Передмістя Києва за останні дні зазнали масштабних руйнувань з боку військ РФ, які ракетами розбомбили Ірпінь, Бучу, Гостомель, Бородянку, Ворзель. У Приірпінні немає мобільного зв’язку.
Окупанти розбили залізничну колію, щоб унеможливити виїзд з Ірпеня поїздами. Евакуація мірою можливостей здійснюється автобусами.

Як повідомили також в обласній прокуратурі, 5 березня 2022 року окупанти відкрили вогонь по мирних мешканцях у селі Світильня Броварського району та в хуторі Гребельки. Від кульового поранення загинув чоловік, ще одного доставлено до лікувальної установи.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 11 – 06.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Окупанти під Києвом розстріляли цивільне авто: дві загиблі, четверо поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна