Урядовий Іл-96-300 вилетів із Росії до США, — ЗМІ

доповнено

Літак Іл-96-300 Спеціального льотного загону “Росія” вилетів із Санкт-Петербурга та тримає курс на Вашингтон. 

Про це з посиланням на дані Flightradar24 пише видання “Фокус” в суботу, 5 березня. 

Через закрите небо літак перелетів із Москви до Санкт-Петербурга, дозаправився і нейтральними водами вилетів до Вашингтона, оминаючи Фінляндію.

Не відкидають, що росіяни прямують на переговори між США та РФ щодо ситуації в Україні, або ж обговорюватимуть черговий раунд гарантій безпеки.

Політ росіян у США не залишився непоміченим у блогосфері.

За інформацією Wall Street Journal, Сполучені Штати та Росія встановили пряму лінію зв’язку, відому як лінія деконфліктної ситуації, щоб уникнути непорозуміння між двома збройними силами, оскільки США перекидають свої сили на східний фланг Європи у відповідь на вторгнення Росії до України.

“Сполучені Штати зберігають низку каналів для обговорення найважливіших питань безпеки з росіянами в разі непередбачених обставин або надзвичайної ситуації та з метою запобігання прорахункам, військовим інцидентам та ескалації”, — заявив високопоставлений представник оборонного відомства США.

Встановити таку лінію вдалося не відразу, оскільки Росія спочатку не відповіла на запит.

Аналогічну лінію вимагають і європейські союзники. За словами офіційних осіб, Європейське командування США, яке відповідає за військові операції США в регіоні, відповідатиме за американську сторону лінії.

Для США подібний досвід далеко не новий. Така ж форма зв’язку існує і з Сирією. Росія підтримує режим президента Сирії Башара Асада, тоді як США діють у східній частині країни для боротьби з “Ісламською державою”.

ОНОВЛЕНО
У міністерстві закордонних справ РФ заявили, що “борт із Петербурга у Вашингтон, який у соцмережах видають за спробу Москви увійти в контакт з американцями, насправді летить по російських дипломатів, яких США висилають з країни”.

Читайте також:
У США сенатор виступив за фізичну ліквідацію Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна