206-й батальйон ТрО під опікою Порошенка евакуює цивільних з Ірпеня

206-й батальйон територіальної оборони, створений за підтримки партії “Європейська солідарність” та Петра Порошенка, здійснив чергову евакуацію мирних мешканців із району Ірпеня до Києва.

Про це в суботу, 5 березня, повідомила пресслужба “Європейської солідарності”.

“206-й батальйон тероборони разом із подружжям Порошенків в Ірпені, Бучі та навколишніх населених пунктах проводять евакуацію місцевих жінок і дітей.
Сьогодні ще 400 жінок і дітей поїхали до столиці. Людей перевозять до Києва на Центральний залізничний вокзал, звідки вони потягами поїдуть на захід України. Після цього автобуси 206-го батальйону повернуться до Ірпеня, де продовжать евакуацію”, – зазначили в “ЄС”.

Як можна побачити на відео, участь в операції бере і Петро Порошенко, який у ці дні працює в Києві та околицях.

На іншому відео “ЄС” розповіла, що 5 березня місце розташування підрозділу відвідав глава ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній, який “поблагословив наших військових захищати країну від лютого ворога”.

Контекст

206 БТрО був створений для захисту Києва й околиць. До його формування доклалися депутати партії “Європейська солідарність” та ветерани російсько-української війни, небайдужі кияни. Серед інших, до його складу входять колишній голова Верховної Ради Андрій Парубій, нардеп Володимир В’ятрович та багато інших медійних осіб.

Батальйон уже взяв участь у захисті київського району Оболонь від рашистських ДРГ, затримував Нестора Шуфрича тощо.

Евакуювати мешканців Приірпіння 20 бат почав 3 березня.

Батальйон озброєний та екіпірований коштом Петра Порошенка.

Читайте також:
Для формування Оборонної коаліції: Зеленський зустрівся з Порошенком та іншими партійними лідерами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна