Російські кораблі підбили торговельне судно Естонії, воно тоне поблизу Одеси

Російські кораблі підбили поблизу Одеси мирне естонське торговельне судно, наразі воно тоне чи вже потонуло в Чорному морі.

Про це в четвер, 3 березня, повідомив у телеграм-каналі Антон Геращенко.

Відповідне фото опублікував на ФБ-сторінці Андрій Клименко. 

“03.03.2022р. через відмову увійти в морський порт міста Одеса, на заміновану частину Одеської акваторії, двома ракетами нижче ватерлінії було потоплено торговельне судно Helt, яке ходило під прапором Панами, в районі Тендрівської коси!” – повідомив Геращенко. 

Екіпаж складався з 6 осіб. Двоє з них – капітан і кок – наразі прямують човном до берега. Доля ще чотирьох – невідома. 

Суховантаж HELT (прапор Panama, власник Естонія) тоне або вже затонув в точці з координатами 46°23’10” N 31°05’44” E (місце на карті). Рятувальні катери SAR 01 (UA) та SAR 02 (UA) вийшли в море для пошуку членів екіпажу”, – написав експерт з питань Чорного моря Андрій Клименко. 

З його слів, судно, швидше за все, затонуло приблизно о 12:00 київським часом 3 березня – час, коли припинив працювати передавач AIS.

Читайте також:
У порту “Південний” горить балкер під прапором Панами: влучення ракети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна