Десантники 95-ї бригади штурмували окуповану Горлівку

Військовослужбовці 95-ї окремої десантно-штурмової бригади штурмували місто Горлівку Донецької області, яке з 2014 року було окупованим РФ.

Так, українські десантники зайшли в Горлівку, завдали помітного удару ворогу, взяли чимало полонених.

Зокрема, у вівторок, 1 березня, пресцентр Командування Десантно-штурмових військ оприлюднив відео із затриманими представниками незаконних збройних формувань РФ.

“Ними виявилися мешканці окупованих територій: слюсарі, вчителі, соціальні працівники. Всіх їх кремлівська влада насильно мобілізувала до своєї армії та холоднокровно відправила вперед як гарматне м’ясо”, – йдеться в повідомленні.

Про військові маневри “95-ки” на Донецькому напрямку повідомив також міністр оборони Олексій Резніков. Втім, у ранковому дописі 2 березня урядовець не конкретизував, про яке саме успішне завдання бригади йдеться.

“Ворог підло обстріляв мирний Житомир. Це від переляку спроба помститися за успішне виконання 95-ю бригадою завдання в ООС. Окупанти цілилися по казармах бригади та по житлових будинках поруч”, – написав Резніков.

Воєнні дії в напрямку Горлівки підтвердив і на брифінгу вдень у середу радник глави ОПУ Олексій Арестович. 

“Одна з наших бригад… просунулася на околиці Горлівки. зараз там закріплюється, можливо, буде розвивати наступ. Що не може бути приємною новиною, бо вперше на сьомий день війни наші підрозділи перейшли в наступ на окремому напрямку. І я думаю, що це не останній наступ і не останній контрнаступ”, – сказав він.

За попередньою інформацією, поки що українські армійці в місті не закріплялися.

Читайте також:
93-тя бригада на окремих ділянках відтіснила росіян до державного кордону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна