Оператор “Північного потоку-2” офіційно оголосив про початок банкрутства

Оператор російського газогону “Північний потік-2” Nord Stream 2 AG змушений був оголосити початок банкрутства через санкції Заходу.

Як передає “Економічна правда”, про це повідомила в інтерв’ю швейцарському SRF міністерка економіки кантону Цуґ Сільвія Тальманн-Ґут.

Вранці у вівторок, 1 березня, агентство Reuters з посиланням на два анонімні джерела повідомило, що компанія розглядає можливість подання заяви про банкрутство. За їхніми словами, Nord Stream 2 AG працює з фінансовим консультантом щодо погашення деяких своїх зобов’язань і може офіційно розпочати справу про банкрутство у швейцарському суді вже цього тижня.

Також, за інформацією джерел Reuters, Nord Stream 2 AG розриває контракти зі своїми робітниками.

Увечері інформацію про банкрутство підтвердили в уряді швейцарського кантону Цуг, де було зареєстровано Nord Stream 2 AG, пише швейцарське видання Le Temps.

Проте поки що неясно, чи будуть закриті всі підприємства, пов’язані з Nord Stream 2 AG, і як “Газпром” планує продовжувати обслуговування газопроводу.

Зі слів Тальманн-Гут, Nord Stream 2 AG була змушена звільнити свій персонал у місті Цуг через замороження сертифікації проєкту в Німеччині та запровадження санкцій США щодо фірми.

Звільнено про понад 140 співробітників, розповів начальник федерального департаменту з економічних питань, освіти та досліджень Цуга Гі Пармелен.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 6 – 01.03.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна