“Мам, нам сказали, что мы миротворцы, а мы же – агрессоры”: полонений під Запоріжжям окупант подзвонив у РФ. ВІДЕО

Служба безпеки України показала відео, на якому полонений під Запоріжжям російський військовий розповів, що його керівництво відправило в Україну як “миротворця” в так звані “Л/ДНР”, а потім визнає, що Росія – агресор.

Як передає “Новинарня“, відповідне відео вдень у понеділок, 28 лютого, опублікував пресцентр СБУ.

На кадрах окупант телефонує матері в Росію і говорить, що він у полоні в Україні та про обставини, як потрапив сюди.

“Зі мною поводяться добре, не переживай, мамо. Ти повинна зв’язатися з моєю військовою частиною і повідомити про те, що такий-то в полоні. (…) Коли нас відправляли, то сказали, що ми їдемо як миротворці на територію “Л/ДНР”, а по факту – війна, ми в ролі агресора виступаємо. Тут (росіяни, – “Н”) бомбардують міста, жорстко… Май на увазі та поширюй цю інформацію”, – сказав полонений росіянин.

“Ще одна партія окупантів, які потрапили в полон до українських силовиків. Загарбники здалися після того, як їхню колону розгромили під Запоріжжям. Чомусь бажання скласти зброю виникло лише після того, як їх підбили. А зараз вороги розказують, що воювати не хотіли. Під запис СБУ горе-вояки телефонують своїм батькам у РФ і розповідають, що тут таки війна, а не “спецоперація на Донбасі”, як це подається в російських новинах. На фоні – стурбований материнський голос і сльози.

Наразі ми вживаємо всіх заходів, щоб встановити повний ланцюжок винних!”, – йдеться в повідомленні.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 5 – 28.02.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна