Словаччина підтримує спецпроцедуру приєднання України до ЄС

Словаччина пропонує Євросоюзу створити нову спеціальну процедуру для приєднання України до ЄС, щоб у майбутньому допомогти Україні стати на ноги й відновитися після війни.

Про це в інтерв’ю Politico заявив прем’єр-міністр Словаччини Едуард Геґер, повідомляє “Європейська правда”.

Глава уряду Словаччини висловив жаль із приводу бомбардувань Росією території України та наполягав на створенні нової процедури членства в ЄС для Києва.

Напередодні президент України Володимир Зеленський на тлі героїчної боротьби з російською агресією зробив публічну заяву з приводу вступу України до ЄС, заявивши, що зараз вирішальний момент для ухвалення рішення про це. Словаччина, яка межує з Україною, виступає за те, щоб заклик Києва в Євросоюзі сприйняли серйозно.

“У четвер вранці ми прокинулися в новому світі”, – сказав Геґер. Він пояснив, що у зв’язку з війною Європі зараз необхідно подати Києву сигнал.

“Вони борються за себе, вони борються за нас, вони борються за свободу. Ми повинні розуміти, що вони захищають нашу систему, наші цінності, і ми маємо бути разом із ними. Тому немає часу вагатися з цього приводу”, – сказав Геґер.

Прем’єр-міністр Словаччини пропонує, щоб для України створили абсолютно новий підхід інтеграції до ЄС – “цілком новий шлях” для держави, яка пройшла через війну і “хоче стати частиною Європи”.

Читайте також:
Євросоюз уперше в історії профінансує поставку летальної зброї третій країні – Україні. На 450 млн євро

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна