Зеленський: Україна своїм героїзмом заслужила право стати членом ЄС

Президент Володимир Зеленський, який і надалі залишається в Києві, о 12:20 виступив із черговим зверненням.

Новинарня” обрала основні тези:

  • Ми вистояли ще одну ніч, хоча ворог зробив усе, щоб захопити Київ і поставити своїх маріонеток, як на Донбасі. У Києві ворогом були застосовані літаки, ракети, безпілотники, артилерія, бронетехніка, десант, диверсанти. Росіяни намагаються зруйнувати об’єкти енергетики. Зруйновані ракетами житлові будинки – останній доказ для Заходу, що відбувається.
  • Україна своєю героїчною боротьбою заслуговує на право стати членом Євросоюзу. Настав час закрити цю дискусію та прийняти стратегічне рішення. Говорив сьогодні про це з головою Євроради Шарлем Мішелем, головою ЄК Урсулою фон дер Ляєн, президентом Франції Еммануелем Макроном.
  • У ЄС є згода щодо відключення Росії від платіжної системи SWIFT – залишилося переконати Німеччину і Угорщину.
  • Всі, хто може зупиняти й знищувати окупантів, – робіть це. Всі, хто може повернутися з-за кордону, – повертайтеся. Хто може захищати Україну за кордоном – захищайте.
  • Указ про нагородження званням Героя України сапера-морпіха Віталія Скакуна, який ціною власного життя підірвав міст у Генічеську.
  • Ще одне звернення до росіян. Подяка тим, чия совість у ці дні звучить словами закликом припинити війну проти України. Звернення до решти – не мовчіть. Чим швидше ви вплинете на владу, тим менше надалі буде убитих серед російських окупантів.

Цитата з ФБ-сторінки: “Ми вистояли і успішно відбиваємо атаки ворога. Бої тривають. У багатьох містах та районах нашої держави. Але ми знаємо, що ми захищаємо, – країну, землю, майбутнє дітей. Київ і ключові міста навколо столиці контролює саме наша армія. Окупанти хотіли заблокувати центр нашої держави і поставити тут своїх маріонеток, як у Донецьку. Ми зламали їхній задум”.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 3 – 26.02.2022

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна