Морпіх Віталій Скакун підірвав Генічеський міст разом із собою, щоби не пустити росіян, які йшли з Криму

Щоби зупинити просування з окупованого Криму ворожої техніки по Херсонській області український військовий Віталій Скакун ціною свого життя підірвав Генічеський автомобільний міст.

Про це о 10:21 у п’ятницю, 25 лютого, інформує пресслужба Генерального штабу Збройних сил України.

“У цей важкий день для нашої країни, коли український народ дає відсіч російським окупантам на усіх напрямках, одним із найважчих місць на мапі України став Кримський перешийок, де одним із перших ворога зустрів окремий батальйон морської піхоти. Щоб зупинити просування танкової колони, було прийнято рішення на підрив Генічеського автомобільного мосту”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що виконати цю задачу викликався інженер окремого батальйону матрос Віталій Скакун.

“Міст було заміновано, але відійти звідти він не встиг. За словами побратимів, Віталій вийшов на зв’язок, та повідомив про те, що підриває міст. Одразу же пролунав вибух. Наш побратим загинув. Його героїчний вчинок значно уповільнив просування ворога, що дало змогу підрозділу передислокуватись та організувати оборону”, – йдеться в повідомленні.

Командування морської піхоти клопотатиме перед вищим командуванням про присвоєння матросу Віталію Скакуну державної нагороди.

“Російські окупанти, знайте, під вашими ногами горітиме земля! Ми битимемося поки живемо! І поки живі будемо битися!”, – наголосили в Генштабі.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 2 – 25.02.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Старший лейтенант ЗСУ на полігоні закрив собою підлеглого від вибуху гранати

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна