“Сучасні крутяни”: під “дружнім” вогнем у Києві загинув курсант ВІКНУ, двоє поранених

оновлено

Невідомі військові вбили 17-річного курсанта Військового інституту Київського національного університету ім. Т. Шевченка, що розташований біля Виставкового центру, коли підлітки з ВІКНУ отримували набої. Ще двоє юнаків поранені.

Як передає “Новинарня“, це сталося в суботу, 27 лютого. Подія не отримала розголосу, однак її підтверджують наші співрозмовники з числа батьків курсантів.

Спочатку винуватцями стрілянини називали “російських диверсантів”.

Батьки розповіли, що хлопцям-курсантам із 1-5-х курсів ВІКНУ позавчора видали бронежилети й автомати Калашникова для самозахисту на тлі російського наступу на столицю.

“Вчора вдень однокурсники *** (ім’я) потрапили під вогонь диверсантів, коли їх направили за боєкомплектом зі сховища до тиру в навчальному корпусі”, – розповів батько курсанта 1-го курсу військового гуманітарно-лінгвістичного факультету (ВГЛФ) ВІКНУ.

“Один однокурсник ***, на жаль, загинув на місці. Двоє були поранені. З них один дуже важкий, його прооперували… Сучасні крутяни, фактично…” – додав чоловік.

Куратор курсу не підтверджував батькам у чаті кількість загиблих і поранених. Він спростував попередні чутки про більшу кількість убитих.

За словами співрозмовника, у ВІКНУ загиблого офіційно назвали “безвісти зниклим”. Натомість курсанти, які були очевидцями події, розповідають товаришам, що їхній побратим загинув.

На “гарячій лінії” ВІКНУ черговий по інституту на запитання про “вчорашню подію” відповів, що не уповноважений надавати коментарі й одразу поклав трубку.

Мер Києва Віталій Кличко у денному зверненні 27 лютого підтвердив, що серед загиблих від рук “диверсантів” – 17-річний курсант.

ДОПОВНЕНО. Надалі з’явилися свідчення, що стрілянина у ВІКНУ була “дружнім вогнем”, у цьому інциденті не брали участі ворожі диверсанти. Загалом загинули три курсанти, офіцер і водій, ще троє отримали поранення.

Читайте також:
“Її звали Поліна”. У Києві російська ДРГ розстріляла батьків із трьома дітьми

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна