Литва закрила небо для Росії, заблокувавши рейси у Калінінград над материком

Литва заборонить російським авіакомпаніям використати свій повітряний простір через вторгнення Російської Федерації до України.

Про це ввечері у суботу, 26 лютого, інформує Reuters.

Це рішення уряду набирає чинності з 22:00 за Гринвічем.

Литва – це найкоротший шлях із материкової частини Росії в її Калінінградський ексклав, затиснутий між членами НАТО Литвою та Польщею на східному узбережжі Балтійського моря.

Раніше Румунія закрила свій повітряний простір для російських авіакомпаній. Раніше про аналогічні рішення оголосили інші країни Балтії, Польща, Болгарія та Чехія.

Першою про закриття повітряного простору для росіян заявила Велика Британія – 24 лютого у новий пакет санкцій потрапив “Аерофлот”.

У відповідь Росія заборонила рейси й транзит для усіх літаків, “пов’язаних з Британією”. Згодом оголосила про закриття свого повітряного простору для літаків з Болгарії, Польщі та Чехії.

Читайте також:
Рада просить захід закрити небо над Києвом і ЧАЕС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна