ППО відзвітувала про результати боїв 24 лютого в небі України: знищено десятки ракет і літальних апаратів РФ

Коли о 5 ранку 24 лютого окупаційні війська завдали масованих ракетних ударів по українських містах та військових об’єктах ЗСУ, то першими ці удари прийняли на себе Повітряні сили. Система протиповітряної оборони держави стійко витримала перші удари противника.

Про це інформує пресцентр Командування Повітряних сил ЗСУ.

“Протягом нинішньої (24 лютого – Н.) доби системою протиповітряної оборони держави знищено близько 15 літальних апаратів противника (інформація уточнюється), десятки крилатих ракет “Калібр”, а також ракети оперативно-тактичних комплексів “Іскандер”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що головними цілями окупантів стали бойові пункти управління, радіолокаційні підрозділи Повітряних сил, зенітних ракетних військ та військові аеродроми.

Авіація Повітряних Сил успішно вийшла з-під удару противника і протягом доби нанесла нищівних втрат ворогу, наголошують в КПС ЗСУ.

“Так, у повітряному бою із українськими Су-27, противник втратив два винищувачі Су-30 СМ, а бомбардувальники Су-24М, розвідники Су24МР та штурмовики Су-25 кілька разів завдавали потужних ракетно-бомбових ударів в районі аеродрому Гостомель і повернулись без втрат”, – йдеться в повідомленні.

“Саме там, під Києвом, противник висадив із кількох десятків бойових вертольотів російський десант, аби захопити плацдарм на околицях столиці України. Українські сили оборони, включаючи авіацію, танки та артилерію не дозволяють ворогу здійснити свій задум і успішно знищують окупантів”, – йдеться в повідомленні.

“На жаль, Повітряні Сили зазнали болючих втрат. Висловлюємо співчуття рідним та близьким Українських захисників, які віддали найдорожче – своє життя у боротьбі із підступним російським окупантом. Але ми вистояли і продовжуємо боротьбу за нашу свободу, за нашу землю, за наш народ!”, – додали в Командуванні.

Читайте також:
“Повернись живим” передав ще 2 пункти управління зенітному ракетному полку ППО Сухопутних військ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна