“Нам довели, що будемо захоплювати Україну… Задача була взяти Київ” – відео допиту полоненого бійця Росгвардії

уточнено

У мережу виклали відео допиту бійця Росгвардії, якого українські війська взяли в полон під час боїв за Київ.

Як зазначає “Новинарня“, відео, поширене пресслужбою ввечері СБУ 25 лютого, наразі найповніше зізнання полоненого російського окупанта з початку вторгнення.

Боєць новокузнецького ОМОНу (підрозділ Російської гвардії) на ім’я Плотніков Євгеній Віталійович, 1994 р.н., народився в місті Прокоп’євськ Кемеровської області, розповідає про весь шлях із Сибіру в Україну, називає імена командирів та обставини полону.

“Нам довели, що будемо захоплювати Україну… Задача була взяти Київ. Заходили з території Білорусі, через Гомельську область, Чорнобильську зону. В операції беруть участь білоруські війська… Зачищали території після військових… Під Києвом по нас відкрили вогонь із мінометів,  ми спішилися, вступили в бій… У нас закінчилися боєприпаси. Так потрапив у полон. У скоєному розкаююся і жалкую. Не потрібно нападати на братські народи…”

Варто зазначити, що вранці 25 лютого поліція Київської області повідомляла, що правоохоронці затримали військовослужбовця російського ОМОНу, який прибув воювати в Україну з Кемеровської області.
За його словами, керівництво сказало йому, що він їде на військові навчання.

Він сказав, що не є солдатом термінової служби та взагалі ОМОН призначений для виконання оперативних завдань у міському середовищі.

Читайте також:
ХРОНІКА ОБОРОНИ УКРАЇНИ. День 2 – 25.02.2022. ОНОВЛЮЄТЬСЯ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна