СБУ фіксує нарощування російських військ на кордоні з РФ на Харківщині

Служба безпеки України фіксує нарощування російських військових на кордоні з Російською Федерацією у Харківській області та готує заходи протидії.

Про це на нараді в облдержадміністрації у середу, 23 лютого, повідомив начальник управління СБУ в Харківській області Роман Дудін, передає “Укрінформ”.

“Бачимо активне маневрування та пересування військ Російської Федерації вздовж наших кордонів. І те, що поступово нарощується військова присутність, немає жодних елементів відведення військ від державного кордону України після так званих навчань”, – сказав Дудін.

Водночас керівник управління наголосив на зниженні показника психологічного стану російських солдатів.

“На сьогодні, за отриманою нами інформацією, найкраща їхня тактична група нараховує лише 70% справної техніки. 30% техніки – несправна. Ми бачимо щоденне зниження морально-психологічного показника в російських військах”, – додав начальник УСБУ в Харківській області.

Він повідомив про нестачу їжі, погані фінансові умови та зменшення заробітної плати в російських військах, а також розмови військових про те, що вони не розуміють, навіщо вони повинні йти в Україну.

За інформацією Дудіна, російські війська закупили 45 тисяч целофанових пакетів для перевезення трупів.

“Хоча я думаю, за старовинною російською традицією вони будуть закопувати їх просто серед поля або в цих безіменних гробах”, – сказав Дудін.

Він наголосив, що в Харкові відпрацьовано усі заходи щодо захисту регіону, зокрема і мінування потенційних підходів.

У місті працюють групи спецпризначення військової розвідки. Сформовано два пояси оборони Харкова з військових та група для наведення порядку в самому Харкові.

Читайте також:
“Какая на**й родина? Сделают из нас мясо”: СБУ оприлюднила розмови бойовиків

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна