Окупанти обстріляли школу у Врубівці на Луганщині. ФОТО

доповнено

Уранці 17 лютого окупанти – слідом за дитячим садком у Станиці Луганській – обстріляли школу в селищі Врубівка, що в Сєвєродонецькому (кол. Попаснянському) районі Луганщини. У школі під час обстрілу перебували діти.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила пресслужба Луганської ОДА і ВЦА Сергій Гайдай.

“О 10:25 обстріляно школу у Врубівці (вул. Шкільна, 5). На момент обстрілу в ЗОШ знаходилось 30 учнів та 14 персоналу“, – ідеться в повідомленні Луганської ОДА у фейсбуці.

Селище міського типу Врубівка розташоване на відстані більш як 10 км від лінії розмежування, на північний захід від Золотого.

Врубівський ліцей із початковою школою та гімназією I-III ступенів розташований у смт Врубівка по вул. Шкільна, 5.

“Ворог нехтує будь-якими домовленостями та відкриває вогонь по дітях. На щастя, ніхто з них не постраждав. (…) Наразі діти знаходяться в безпечному місці”, – повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації.

За його словами, також унаслідок обстрілу у Врубівці пошкоджено газогін, що призвело до відсутності газопостачання в багатоповерхівках та приватних будинках.

Так, без газопостачання залишилося 70 квартир у багатоповерхівках та 96 приватних осель.

Школа у смт Врубівка після обстрілу. Фото: тлг Анатолія Штефана

Як зазначив у телеграмі журналіст Андрій Цаплієнко, обстріл з боку тимчасово окупованої території по школі у Врубівці стався 17 лютого приблизно о 10:25. Унаслідок обстрілу було пошкоджено вікна в ЗОШ.

Фотогалерея з наслідками обстрілу школи у Врубівці:

IMG_20220217_123438_525 IMG_20220217_123443_458 IMG_20220217_123453_109 IMG_20220217_123501_531
<
>

Станом на 11:10 вісім дітей та два співробітники персоналу перебували в підвальному приміщенні ЗОШ, решту учнів забрали батьки.

Також унаслідок обстрілу був пошкоджений приватний будинок по вул. Центральна, 4.

Наслідки обстрілу в житловому секторі смт Врубівка на Луганщині

Інформації про постраждалих немає.

Як розповіли в пресцентрі 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях (м. Сєвєродонецьк), для розслідування обставин обстрілу відбуваються невідкладні слідчі дії у межах кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт, який спричинив тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

ДОПОВНЕНО. У звіті від 19 лютого Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила, що вирва у дворі школи та пошкодження вікон утворилися нещодавно в результаті розриву артилерійського снаряда (невстановленого калібру), випущеного з південно-східного напрямку – тобто з боку ОРЛО.

Читайте також:
Російські окупанти обстріляли дитсадок у Станиці Луганській і вже плодять фейки. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.