На Полтавщині на хабарі в 10 тис. грн затримали військового комісара

Правоохоронці затримали військового комісара Полтавського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (м. Полтава), який вимагав та отримав 10 тисяч гривень неправомірної вигоди. 

Про це повідомляє Спецпрокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону увечері у понеділок, 7 лютого.

Звання затриманого – полковник ЗСУ. 

Зазначається, що кошти він отримав від керівника одного із приватних підприємств Полтавської області за не притягнення його до адміністративної відповідальності за результатами перевірки, проведеної Полтавським ОТЦК та СП.

“07.02.2022, після одержання неправомірної вигоди, військового комісара Полтавського ОМТЦК та СП затримано у своєму службовому кабінеті. Грошові кошти в затриманого вилучено”, – йдеться в повідомленні.

Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Читайте також:
На Волині суд закрив кримінальне провадження щодо завкафедри військової підготовки, який отримав $200 хабара

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна