Кличко на з’їзді “УДАРу” запропонував провести Національний форум єдності України

На з’їзді партії “УДАР” ухвалили звернення до керівництва держави, лідерів політичних сил, місцевого самоврядування та громадськості про необхідність скликання Національного форуму єдності України.

Із такою ініціативою в п’ятницю, 4 лютого, виступив лідер партії, міський голова Києва Віталій Кличко, передає пресслужба “УДАРу”.

Він наголосив, що метою форуму має стати консолідація патріотичних політсил навколо захисту України та спільних дій в умовах загрози збройної агресії.

“Цей Форум має стати платформою єднання держави. Його мета – продемонструвати і суспільству, і всьому світу консолідацію всіх здорових політичних сил навколо захисту країни. Існують проблеми українців, які треба вирішувати разом. Сьогодні свій заклик до консолідації дій я адресую всім, від кого залежить доля країни. Пропоную скликати Національний форум єдності України й узгодити першочергові кроки, які підсилять державу, зроблять економіку більш стійкою, а громадян – більш захищеними. Боротися треба не одне проти одного, а за Україну”, – закликав Віталій Кличко.

Політик зазначив, що форум стане основою для розробки стратегії переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

“Ми свідомі того, що через військову небезпеку Україні будуть нав’язувати різні угоди та “формули”. Але в цих “формулах” Україна має бути “сталою”, а не “змінною”. Тому форум має дійти згоди щодо меж можливих компромісів, а також “червоних ліній”, які не можна перетинати, навіть під загрозою війни. Вірити Росії в частині виконання Мінських угод – це дурити самих себе. Україна вже одного разу повірила й підписала Будапештський меморандум, який мав стати символом єдності, а став символом зради з боку Росії. Те саме стосується і Мінських домовленостей. Москва розтоптала Мінські угоди своїми діями на Донбасі. Йти в цих умовах на виконання політичної частини угод означає для України підписати вирок українській державності та поставити хрест на розвитку”, – наголосив Кличко.

Крім того, з’їзд партії прийняв звернення до міжнародних друзів і партнерів України та демократичної спільноти. У зверненні партія закликає міжнародну спільноту об’єднатися, щоб показати, що наші цінності мають значення.

“Ми маємо показати, що готові захистити те, що всіх нас об’єднує. Ми усвідомлюємо, що маємо покладатися на власні сили, й ми будемо боронити свою землю, ми будемо битися за свою країну до останнього. Але водночас ми розраховуємо на адекватну допомогу від світової спільноти демократичних країн. Захистити демократію, захистити свободу, захистити Україну (Stand for democracy. Stand for freedom. Stand with Ukraine), – ідеться у зверненні “Удару”.

Крім членів партії та прихильників політсили, на з’їзді були присутні також п’ятий президент і лідер “Європейської солідарності” Петро Порошенко, колишній генеральний прокурор України (2019-2020 рр.) Руслан Рябошапка, екссекретар РНБО (2019 року) та ексміністр фінансів (2016-2018 рр.) Олександр Данилюк, лідерка партії “Голос”, народна депутатка Кіра Рудик, ексгенпрокурор Юрій Луценко та засновники громадянської організації “Центр національної стійкості та розвитку” (ЦНСР).

Читайте також:
Кличко назвав головне бомбосховище Києва в разі вторгнення Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна