Термін мінімального контракту зі ЗСУ має бути 10 років, – Резніков

Очікується, що контракт із Збройними силами України має складати від 10 років.

Про це під час брифінгу у четвер, 3 лютого, повідомив міністр оборони України Олексій Резніков, коментуючи указ президента України “Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби у Збройних Силах України та поступового переходу до засад професійної армії”, який глава держави підписав 1 лютого.

“…Контракт має бути, починаючи від 10-ти років. Тоді й буде сенс інвестувати в підготовку, житлову програму, серйозне достойне грошове забезпечення військових з боку держави”, – сказав Резніков.

З його слів, наразі тривають консультації з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем і міністром фінансів Денисом Марченком про можливість вирівнювання грошового забезпечення в ЗС до ринкових показників.

“На жаль, сьогодні солдат отримує 10 300 грн. А середня ринкова зарплата в Україні – приблизно 14 тисяч гривень. Наше завдання – як мінімум підняти зарплати військових до рівня ринкового, для того, щоби хлопці які підписали контракт сьогодні мали бажання залишитися і продовжити контракт”, – каже міністр.

“Солдата, який прийшов у військо, треба навчити основним базовим навичкам. За стандартами, ми маємо витратити на нього 1,5 млн грн. І якщо потім він через 8 місяців завершив контракт і пішов у цивільне життя – ми маємо підготувати нового солдата”, – продовжує Резніков.

Міністр також наголосив, що з 2023 року перед військово-політичним керівництвом держави стоїть інше “амбітне” завдання підвищити грошове забезпечення вище ринкової зарплати.

“Щоби водій танку у Збройних силах отримував більше, ніж водій трактора в сільському господарстві”, – наводить приклад Резніков.

Читайте також:
Вищі зарплати для військових, довший контракт, збільшення чисельності ЗСУ: Зеленський підписав указ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна