У парламенті Нідерландів виступили за надання Україні оборонної зброї

У правлячій партії Нідерландів VVD (Народна партія за свободу та демократію) та опозиційній Партії праці (PvdA) висловилися за надання Україні оборонної зброї.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на видання RTL Niews.

Як відомо, Україна вже звернулася до Нідерландів про допомогу в озброєнні, і наразі Міноборони країни проводить інвентаризацію того, що можна постачати в Україну.

Депутат від VVD Рубен Брекельманс висловив думку, що прем’єр Марк Рютте і міністр закордонних справ Вопке Хукстра мають приїхати в Україну з конкретними пропозиціями – “що ми можемо поставити і чи це відповідає потребам України”.

Сам Брекельманс вважає, що це могли б бути радари, високоточна зброя, протитанкова зброя або протиповітряна оборона.

Депутатка Каті Пірі з Партії праці вважає, що Нідерланди можуть допомогти Україні в боротьбі проти кібератак, забезпечити навчання або постачати протитанкову зброю.

При цьому і провладна, і опозиційна політсили наголошують, що виступають проти того, щоб відправляти до України нідерландських військовослужбовців.

“Ніяких військ, тільки оборонна зброя! (і справді більше, ніж просто шоломи, як це зробили німці)”, – написав Брекельманс у своєму Twitter.

 

Візит прем’єра та глави МЗС Нідерландів до України очікується найближчим часом, але конкретні дати ще не відомі.

Читайте також:
Нідерланди відкриті до поставок оборонної зброї в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.