РФ накопичує запаси крові у військових шпиталях біля кордону з Україною, – Reuters

доповнено

Росія накопичує запаси крові для переливання у госпіталях військ, що стоять поблизу українських кордонів.

Про це з посиланням на трьох неназваних американських посадовців повідомляє Reuters.

Джерела інформагенції стверджують, що накопичення запасів крові у шпиталях російських військ, розквартированих поблизу українських кордонів, є важливим свідченням на користь можливого вторгнення Росії в Україну. Ці запаси крові, вочевидь, зберігають для переливання пораненим.

Раніше у Пентагоні повідомляли, що Росія накопичує медичні матеріали у військах, розміщених уздовж українських кордонів. Але інформація про накопичення запасів крові є новою.

На думку американського експерта генерал-лейтенанта у відставці Бена Ходжеса, ця новина не є остаточним доказом неминучості російського вторгнення. Але починати повномасштабне вторгнення без необхідних запасів крові командування військ РФ не почало б, вважає Ходжес.

За словами двох згаданих джерел Reuters, американська розвідка зафіксувала транспортування запасів крові Росією в останні кілька тижнів.

Міністерство оборони РФ не відповіло на письмовий запит міжнародних журналістів стосовно цієї інформації.

Ані речниця Білого дому, ані представники Пентагону також не підтвердили й не спростували твердження неназваних посадовців.

ДОПОВНЕНО
У Центрі оперативного інформування ЗСУ прокоментували інформацію, поширену у деяких ЗМІ про нібито накопичення Російською Федерацією запасів крові у військах біля українських кордонів.

“Передусім, слід акцентувати увагу на тому, що ця інформація з посиланням на анонімних посадовців не була підтверджена жодним офіційним джерелом з відповідних відомств країн-партнерів. Моніторинг та аналіз поточної ситуації, що складається довкола українських кордонів, не фіксує активності такого роду. Про це свідчить і обмін інформацією спецслужб з іноземними партнерами.

Такі інформаційні «інтервенції» є елементом інформаційно-психологічної війни, мета якої спровокувати страх і паніку в нашому суспільстві”, – ідеться в повідомленні на сайті МО України.

Раніше американське видання The Wall Street Journal із посиланнями на джерела у розвідці США повідомило, що Росія підвезла до кордонів України медичні батальйони.

Читайте також:
США скликають Радбез ООН через загрозу вторгнення Росії в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна