На заклик Папи: сьогодні весь світ молиться за мир в Україні

Сьогодні християни в усьому світі моляться за мир в Україні. Провести таку акцію запропонував Папа Римський Франциск.

Про це в середу, 26 січня, інформує РІСУ.

Раніше Франциск у Ватикані звернувся до вірян та закликав до міжнародного дня молитви за мир, щоб уникнути подальшої ескалації навколо України.

“Із тривогою слідкую за зростанням напруження, що загрожує завдати нового удару по миру в Україні та підважує безпеку на всьому європейському континенті, що має ще ширші наслідки. Звертаюся із палким закликом до всіх людей доброї волі підносити молитви до Всемогутнього Бога, щоби кожна політична дія та ініціатива більше служила загальнолюдському братерству, а не частковим інтересам”, – сказав понтифік.

На заклик Папи активно відгукнулися Церкви в Україні. Патріарх Української греко-католицької церкви Святослав запросив всіх вірних провести цей день у молитві.

“Закликаю всіх дітей нашої Церкви долучатися до молитовної духовної сторожі. Хоч би де ви були: вдома чи в транспорті, у дорозі на роботу чи на роботі, у школі чи університеті – прошу вас молитися за мир в Україні”, – сказав він.

УГКЦ також організувала ланцюжок живої молитви, який пройде у храмах УГКЦ в Україні та за кордоном.

До молитовної акції сьогодні долучаться українські римо-католики. Вони запропонували 26 січня провести у пості та молитві.

Окрім того, 24 січня РКЦ в Україні розпочала розарійний єрихон “На Захист України” від російської агресії, який триватиме до 30 січня. Долучитись до “Єрихонської молитви” за Україну вони запрошують всіх католиків та православних.

Православна Церква України теж у ці дні молиться за мир в Україні. Так, 30 січня у всіх храмах ПЦУ пролунає спеціальна молитва “Коли Вітчизна в небезпеці”.

“Від початку російської агресії в наших храмах неперервно звучить молитва про визволення від нашестя чужинців, про Божу опіку над нашими захисниками на фронті, за полегшення долі та звільнення полонених і заручників. Благословляю найближчого недільного дня, 30 січня, у всіх храмах Православної Церкви України піднести додатково особливі молитви за нашу Батьківщину”, – закликав глава ПЦУ Епіфаній.

До молитви приєднаються і християни-баптисти України. Їхні молитви тривають з 24 по 30 січня.

“Пропонуємо об’єднатися помісною церквою для спільного предстояння перед Господом за мир в Україні й продовження Його незаслуженої милості до нашого народу!”, – йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці ВСЦ ЄХБ.

Всесвітня Рада Церков молиться, щоби розпалювачам війни відкрились очі. Про це запевнив в.о. генерального секретаря Всесвітньої Ради Церков, oтець Іван Саука.

Білоруські католики також приєднаються до всесвітньої молитви за мир в Україні. Навіть у самій Росії католики зберуться, щоби спільно піднести молитви за мир.

“Святіший Отець звернувся із закликом до всіх людей доброї волі присвятити день 26 січня молитві за те, щоб усі конфлікти вирішувалися шляхом серйозного міжнародного діалогу, а не через зброю. Папа Франциск особливо зазначив, що такої молитви як ніколи потребує Україна.

Тому ми просимо всіх вас прийняти серйозно це запрошення та посилити молитви за мир та згоду всюди, особливо в Україні. У сам день 26 січня і найближчої четвертої рядової неділі прохання за мир в Україні мають бути включені в молитву вірних. Також буде доречним, якщо це можливо, провести 26 січня або протягом найближчого тижня молитовне Богослужіння у цьому намірі”, – закликала вірян Конференція католицьких єпископів Росії.

Читайте також:
Глава ПЦУ виступив зі зверненням перед загрозою російського вторгнення

Календарну реформу в церкві будемо проводити лише спільно з православними, – глава УГКЦ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна