ПАРЄ підтримала оскарження повноважень українофоба Толстого на посаді віцепрезидента Асамблеї

Парламентська Асамблея Ради Європи підтримала ініціативу української делегації щодо оскарження повноважень депутата Держдуми Російської Федерації Петра Толстого як віцепрезидента ПАРЄ.

Про це повідомила членкиня постійної делегації українського парламенту в ПАРЄ Євгенія Кравчук у фейсбуці.

“Українофоб та голова російської делегації Петро Толстой не буде віцепрезидентом ПАРЄ! Асамблея підтримала оскарження, ініційоване українською делегацією спільно з латвійською колегою. Асамблея проголосувала проти його кандидатури”, – зазначила Кравчук.

Вона також уточнила, що на підтримку Толстого було 79 голосів і 106 – проти.

“І це не дивно, адже риторика, яку дозволяв собі цей російський політик, несумісна зі стандартами та цінностями Ради Європи”, – наголосила народна депутатка.

Нагадаємо, напередодні в французькому Страсбурзі почала роботу зимова сесія Парламентської асамблеї Ради Європи, яка триватиме до 28 січня.
Торік у вересні російська делегація відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ в Страсбурзі через те, що влада Франції не визнає вакцину “Спутник V” та обмежує пересування депутатів, щеплених цим препаратом.

Читайте також:
Президентом ПАРЄ став Тіні Кокс, що ініціював зняття санкцій з делегації РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна