Делегація РФ не поїде на сесію ПАРЄ – Франція не визнає вакцину “Спутник V”

 

Делегація з Російської Федерації відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ в Страсбурзі через те, що влада Франції не визнає вакцину “Спутник V” і тому обмежує пересування депутатів.

Про це у телеграмі заявив очільник делегації РФ в ПАРЄ Петра Толстого.

“У створених умовах делегація Росії в Страсбург не поїде, стежити за роботою будемо дистанційно”, – написав Толстой.

Він вважає, що “уряд Франції намагається обмежити переміщення членам російської делегації по Страсбургу під приводом санітарних заходів, які вживає французька влада по боротьбі з пандемією: на території цієї країни не визнають вакцину “Спутник V”.

Він також заявив, що росіян ставлять “в дискримінаційне становище у порівнянні з колегами з інших країн, зокрема, з авторами русофобських резолюцій – українцями, балтійцями та іншими”.

Толстой додав, що російська делегація просить Раду Європи вплинути на владу Франції “з метою не допустити сегрегації національних делегацій за ознакою застосування в країнах тієї чи іншої вакцини від коронавірусу”.

Наступна сесія ПАРЄ буде відбуватися у Страсбурзі 27-30 вересня у гібридному форматі – фізично буде присутня лише частина парламентарів.

Раніше зі схожою проблемою зіткнувся вакцинований Sputnik V глава МЗС Угорщини Петер Сійярто. Адже для особистої присутності на осінній сесії 76-ї Генасамблеї ООН вимагали щеплення вакцинами, визнаними ВООЗ або США.

Читайте також:
РФ досі не надала Єврокомісії достатньо даних про вакцину Sputnik V

Очільник МЗС Угорщини Сійярто поскаржився в ПАРЄ на український “Миротворець”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна