ЦВК зареєструвала 15 ініціативних груп з проведення референдуму

Центральна виборча комісія за часу дії закону “Про всеукраїнський референдум” із квітня 2021 року зареєструвала 15 ініціативних груп зі збору підписів для проведення референдуму за народною ініціативою.

Про це у вівторок, 25 січня, передає “Укрінформ”.

Зазначається, що десять груп не надали жодного підпису, п’ять продовжують збір згідно зі встановленими законом строками.

“У період з дня набрання чинності ЗУ «Про всеукраїнський референдум» 11 квітня 2021 року до дня надання відповіді на інформаційний запит Центральна виборча комісія зареєструвала 15 ініціативних груп”, – додає пресслужба ЦВК.

Ініціативні групи були зареєстровані з таких питань:

  • чи підтримуєте Ви пропозицію, щоб газ, який видобувається на території України, постачався громадянам України з метою використання у побутових потребах та державним і комунальним підприємствам, установам і організаціям за ціною, яка включає ціну його видобутку та надбавки до ціни видобутку не більше, ніж 30%;
  • чи підтримуєте Ви можливість продажу земель (земельних ділянок) сільськогосподарського призначення в Україні?;
  • чи підтримуєте Ви продаж об’єктів стратегічної власності України?;
  • чи підтримуєте Ви легалізацію наркотику марихуана в Україні?;
  • чи підтримуєте Ви легалізацію грального бізнесу в Україні?;
  • чи підтримуєте Ви приватизацію шляхом продажу об’єктів великої приватизації в Україні?

Водночас у ЦВК поінформували, що з вказаних 15 груп 10 не подали до комісії в установлені строки жодного підпису громадян, які підтримують ініціативу проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою з відповідного питання й їх діяльність було припинено відповідно до закону, термін збору підписів чотирма групами триває до 6 березня, однієї — до 23 березня.

ЦВК за час дії закону відмовила в реєстрації 12 ініціативних груп у зв’язку з тим, що їх пропонувалося зареєструвати для збору підписів з питання, яке за змістом чи по суті збігалось із питанням, з якого ініціативну групу вже було зареєстровано, або було встановлено порушення вимог закону під час утворення відповідної групи.

Читайте також:
Не виключаю референдуму щодо Донбасу, щодо Криму, загалом щодо припинення війни, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.