В ОАЕ перехопили випущені по Абу-Дабі ракети на тлі ескалації конфлікту в Ємені. ВІДЕО

В міноборони Об’єднаних Арабських Еміратів повідомили про знищення двох запущених по Абу-Дабі ракет.

Про це інформує агенція WAM у понеділок, 24 січня.

Міністерство оборони оголосило, що його сили протиповітряної оборони перехопили та знищили спрямовані на ОАЕ дві балістичні ракети, які були випущені терористичним угрупованням хуситів.

У міністерстві підтвердили, що внаслідок атаки немає жертв або постраждалих, уламки балістичних ракет упали в різних районах навколо столиці ОАЕ Абу-Дабі.

Військові ОАЕ висловили готовність протидіяти будь-яким загрозам та вживають усіх необхідних заходів для захисту держави від атак.

За нападом, як кажуть в Міноборони ОАЕ, стоять повстанці Хуті, підтримувані Іраном. Вони ж взяли на себе відповідальність і за безпілотний та ракетний удар 17 січня, який став серйозною ескалацією конфлікту в Ємені.

Ракетний удар став другим по ОАЕ після нападу минулого тижня, внаслідок якого постраждав склад пального в Абу-Дабі – загинули троє людей і сталася пожежа біля міжнародного аеропорту.

Читайте також:
Головою Інтерполу став генерал із ОАЕ, якого звинувачували у тортурах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна