Україна оскаржить повноваження делегації Росії в ПАРЄ

Українська делегація та колеги із групи Baltic+ планують оскаржити повноваження російської делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи під час зимової сесії, яка відбудеться наступного тижня у Страсбурзі.

Про це в п’ятницю, 21 січня, повідомив член української делегації в ПАРЄ Олексій Гончаренко у фейсбуці.

“Делегація України в ПАРЄ планує оскаржувати повноваження російської делегації! В понеділок ми почнемо процедуру і, ймовірно, в середу чи четвер буде голосування”, – написав Гончаренко.

Ще одна представниця України в ПАРЄ Євгенія Кравчук зазначила, що делегація також планує оскаржити повноваження депутата Держдуми Петра Толстого як віцепрезидента ПАРЄ.

Крім того, українська делегація висуває очільницю делегації Верховної ради у ПАРЄ Марію Мезенцеву як альтернативну кандидатку на посаду президента ПАРЄ.

Сесія ПАРЄ відбудеться протягом 24-28 січня у гібридному форматі, фізична присутність делегатів буде обмежена.

Як писала “Новинарня“, торік у вересні російська делегація відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ в Страсбурзі через те, що влада Франції не визнає вакцину “Спутник V” та обмежує пересування депутатів, щеплених цим препаратом.

Читайте також:
ПАРЄ відмовилась проводити дебати про переслідування корінних народів в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна