ПАРЄ відмовилась проводити дебати про переслідування корінних народів в Криму

У Парламентській асамблеї Ради Європи не проводитимуть дебати на тему “Політичні переслідування корінних народів в Криму Російською Федерацією”.

Про це у ФБ в понеділок, 27 вересня, повідомила член постійної делегації Верховної Ради в ПАРЄ Леся Василенко.

Таке рішення в ПАРЄ пояснили тим, що резолюція про права кримськотатарського народу була ухвалена у липні цього року.

“Тема дебатів “Політичні переслідування корінних народів в Криму Російською Федерацією”, запропонована нашою делегацією, не отримала підтримки в бюро, де саме ці теми затверджуються. Пояснюють тим, що в червні буквально була прийнята резолюція про права кримськотатарського народу”, – повідомила Василенко.

Раніше член української делегації в ПАРЄ, депутат Верховної Ради Рустем Умеров повідомляв, що Україна подала запит на проведення цих дебатів. Відповідний лист направили на ім’я президента ПАРЄ Ріка Даймса.

Запит надіслали після нової хвилі обшуків, затримань і арештів кримських татар на півострові. Серед арештованих – кримськотатарський активіст і політик Нарімана Джелялова.

Читайте також:
“Не всі відповідають критеріям”: комітет ПАРЄ відхилив кандидатури України на посаду судді ЄСПЛ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна