“Не всі відповідають критеріям”: комітет ПАРЄ відхилив кандидатури України на посаду судді ЄСПЛ

 

Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з відбору суддів до Європейського суду з прав людини рекомендував Асамблеї відхилити подані Україною кандидатури на посаду судді ЄСПЛ, адже не всі вони відповідають необхідним критеріям. Також нашу державу попросили підготувати новий список.

Про це в середу, 22 вересня, інформує “Європейська правда” із посиланням на пресслужбу комітету.

“Комітет провів інтерв’ю з усіма кандидатами 16 вересня 2021 року. Комітет рекомендує Асамблеї відхилити список, тому що не всі кандидати відповідають критеріям для обрання суддею Європейського суду з прав людини, та звернутися до України з проханням подати новий список кандидатів”, – зазначили в ПА Ради Європи.

Водночас керівниця постійної делегації України у ПАРЄ Марія Мезенцева наголосила, що це ще не остаточне рішення.

“Ніхто поки що третій конкурс не проводить. Українська делегація йтиме по процедурі для збереження списку фіналістів, який включає двох чудових кандидатів і кандидатку. Засідання ПАРЄ – наступного тижня”, – прокоментувала вона.

Раніше Україна визначила трьох кандидатів на посаду судді Європейського суду з прав людини у травні. Це Микола Гнатовський, Олександр Мережко та Гаяне Нуріджанян.

Журналісти проаналізували анкети 18 претендентів на посаду судді в ЄСПЛ від України та визначила список явних лідерів, які мають увійти до переліку фіналістів, та 11 кандидатів, які не мали би потрапити до трійки лідерів.

Серед обраних кандидатів у переліку тих, хто має пройти за своїм резюме, присутні Гнатовський та Нуріджанян, Мережко до нього не увійшов.

Читайте також:
Адвокати з РФ організовано подають до ЄСПЛ тисячі заяв проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна