Помер відомий волонтер Антон Дубішин. ЗСУ висловили співчуття

20 січня помер 31-річний волонтер Антон Дубішин. У чоловіка було паралізоване майже все тіло.

Про це повідомили друзі та близькі Антона Дубішина.

Він мав важку форму інвалідності – спинну м’язову атрофію Вердніга-Гофмана. Через це чоловік міг рухати лише пальцем лівої руки та головою.

Попри важку хворобу, Дубішин був волонтером та громадським діячем, писав вірші та видавав книги. Відчувши на собі недружність простору до людей з інвалідністю, Антон намагався всіма силами змінити ситуацію.
Також він виступав із мотиваційними промовами у в’язницях та центрах реабілітації наркозалежних, проводив концерти та збирав гроші, щоб допомагати дитячим будинкам.

Громадська організація Антона Дубішина “Особлива команда” також передає посилки захисникам України на фронт, допомагає дитячим будинкам та людям з інвалідністю.

“Ми регулярно відвідуємо госпіталі. Купуємо на гостинці смаколики, або мама разом зі знайомою пече 80 пиріжків з яблуками чи печиво. На Новий рік готуємо подарунки: цукерки, шоколад, я одягаюсь у Діда Мороза. Усе за волонтерські кошти”, – розповідав він.

“Збройні сили України висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким Антона Дубішина, який 20 січня відійшов у засвіти. Антон Дубішин – дієвий патріот, приклад мужності, волі та світла в людині. Він завжди був прикладом. Як відданий волонтер, громадський діяч, поет та видавець, очільник ГО “Особлива команда”, який з 2014 року, коли Росія напала на Україну, пов’язав своє життя з волонтерським рухом для допомоги та підтримки пораненим військовим у київський військовий госпіталь”, – повідомила на сторінці у ФБ пресслужба Генштабу ЗСУ.

Читайте також:
Померла депутатка Львівської міськради, волонтерка Олена Пасевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна