Розгорнувши сили тероборони, можна не допустити війни, – Галушкін

Україна може розгорнути Сили територіальної оборони і цим “взагалі не допустити війни”.

Про це заявив командувач Сил територіальної оборони Збройних сил України бригадний генерал Юрій Галушкін в інтерв’ю “АрміяІнформ”.

За його словами, ключовим у законі “Про основи національного спротиву” є те, що Україна може розгорнути Сили тероборони до початку війни і до відмобілізування військ.

“І цим взагалі не допустити війни. Згідно із законом про основи нацспротиву, Сили тероборони можуть бути розгорнуті із введенням в дію Зведеного плану тероборони України або планів тероборони в окремих її місцевостях. Цей план може бути запроваджений без введення правового режиму воєнного стану, а лише указом президента”, – сказав Галушкін.

Він додав, що механізм суттєво спрощений:

“Головнокомандувач зробив подання, Рада нацбезпеки і оборони провела засідання, ухвалила рішення, президент затвердив своїм указом, і я розгорнув повністю Сили тероборони. На мої 10 тисяч (штат ТрО мирного часу – ред.) лягло декілька сотень тисяч озброєних резервістів ТрО, які взяли під контроль всю Україну. Можливо, це може взагалі зупинити наміри противника перейти до відкритої агресії”, – вважає Галушкін.

Як писала “Новинарня“, 19 січня оборонний комітет ВР одностайно схвалив законопроєкт щодо зброї для тероборони.

Читайте також:
Сили тероборони розгортатимуть у три етапи, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна