До Києва прибув держсекретар США

Державний секретар США Ентоні Блінкен прибув із візитом до Києва.

Як передає “Новинарня“, про це вранці 19 січня повідомила пресслужба посольства США в Україні.

Держсекретаря з літака зустріли представники американського посольства.

Несподіваний візит Блінкена, про який стало відомо лише 18 січня, відбувається на тлі нарощення військ РФ навколо кордонів України і повідомлень про збільшення ймовірності масштабного російського вторгнення.

В Україні держсекретар США Ентоні Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою, щоб “підтвердити підтримку Сполучених Штатів суверенітету і територіальній цілісності України”.

Держсекретар також зустрінеться з працівниками і родинами посольства США в Україні, щоби “повідомити про зусилля Департаменту щодо планування непередбачених ситуацій, якщо Росія вирішить вдатися до подальшої ескалації”.

Варто зауважити, що цього ж дня Печерський райсуд має обрати запобіжний захід п’ятому президентові України Петру Порошенку у справі про “держзраду”.

Читайте також:
Блінкен перед візитом до Києва поговорив із Лавровим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна