“Мотор Січ” модернізує для Збройних сил вертоліт Мі-8 рідкісної модифікації

Оборонне підприємство АТ “Мотор Січ” виконає для Збройних сил України капітальний ремонт та модернізацію гвинтокрила Мі-8ТП. 

Про це повідомила пресслужба 15-ї бригади транспортної авіації Повітряних сил України у вівторок, 18 січня.

Оновлений вертоліт поставлять цій бригаді.

Фото: пресслужба 15 бртра

Як зазначає видання Defense Express, Мі-8ТП – машина рідкісної модифікації. По суті, це – “літаючий салон”, який за часів СРСР вироблявся для потреб Міноборони.

Йшлося про конкретне завдання – перевезення міжнародних інспекційних груп, що мали виконувати свої функції в рамках уже скасованого Договору про контроль звичайних озброєнь в Європі.

Для цього на судно встановлювалась спеціальна потужна радіостанція, що розміщувалася між кабіною пілота та салоном.

Вироблялись Мі-8ТП за радянських часів на заводі в місті Улан-Уде (Бурятія, РФ). У Повітряних сил України є два таких гвинтокрили.

Модернізація за варіантом Мі-8 МСБ від “Мотор Січ” передбачає перетворення судна на повноцінний транспортно-десантний гвинтокрил.

Читайте також:
“Повернись живим” передав ще 10 ноутбуків для потреб української ППО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна